PRVI FESTIVAL – NISTE SAMI

Prvi Međunarodni Festival potpomognute oplodnje održan je 22. septembra 2018. godine u Envoy Conference sali. Posetilo ga je više od 700 ljudi, a organizovano je više od 170 besplatnih konsultacija za parove i pojedince sa stručnjacima iz zemlje i inostranstva. Ovo je prvi masovni događaj organizovan samo u cilju da osnaži parove koji imaju problem sa začećem, zato je slogan Festivala Niste sami!

Na 6 panel diskusija učestvovalo je 18 lekara na kojima se razgovaralo vrlo otvoreno o problemu neplodnosti, donaciji, zakonskim regulativama i mnogim drugim temama. Bilo je postavljeno više od 27 štandova izlagača.

Na diskusijama, koje su bile vrlo aktivne, pitanja su postavljali posetioci – parovi zainteresovani za rešenje problema, ali i novinari. Mnogo toga novog smo čuli i naučili, a tražilo se i mesto više za posetioce.

I festival-10
I-festival-1-1
prvi festival - slajder.
Prvi festival.
I festival-5
prvi festival- slajder
I festival-6
I festival-3
I festival-9
287 -štandovi
I festival-2

Zid nade prvi put je postavljen u okviru Prvog Festivala i mnogi posetioci obišli su ovaj zanimljiv i koristan kutak – crtali su svoja osećanja dok je psiholog tumačio značenje istih. Svakako jedno jedinstveno iskustvo za sve posetioce. Motivacione poruke koje su parovi napisali i postavili na ovaj zid nade mnoge su ostavile bez reči, a nikog nisu ostavili bez emocija. Toliko toga se može reći jednom slikom i sa nekoliko reči.

Zanimljiv kutak predstavljao je i Foto-kutak Festivala. Posetioci su mogli da se fotografišu sa ramom za slikanje koji je napravljen specijalno za ovaj događaj.

Sa Prvog Festivala nosimo mnoštvo lepih utisaka, mnogo medijskih objava, mnogo zadovoljnih parova i pojedinaca kojima smo pružili neophodnu pomoć. Zaista smo ponosni na organizaciju jednog ovako bitnog, jedinstvenog, masovnog događaja koji baca sasvim drugačije svetlo na problem neplodnosti.

Festival su ispratili mnogi mediji. Možete pogledati na linku PRVI FESTIVAL – MEDIJI koji su sve mediji i kako ispratili Prvi međunarodni Festival potpomognute oplodnje.

Snimke Panel diskusija sa Prvog Festivala potomognute oplodnje možete pogledati na našem Youtube kanalu, na play listi ispod:

Zabranjeno kopiranje i preuzimanje dela ili celog teksta, kao i slika i video snimaka bez navođenja izvora!